(13 maart 1965)

Opleiding
Volgde de acteursopleiding aan de Toneelschool Amsterdam.

 

Film
In het najaar van 2017 was Cees te zien in de speelfilm Kleine IJstijd, van regisseur Paula van der Oest.

Cees was in 2016 te zien in Hartenstrijd, Familieweekend en in de regiedebuut van Frank Lammers Of Ik Gek Ben. In 2015 was hij te zien in de misdaadthriller Schone Handen, gebaseerd op de gelijknamige misdaadroman van René Appel.

Op het witte doek vertolkte Cees Geel eerder rollen in o.a.:
Jack bestelt een Broertje, Homies, Viskom (korte film), Amsterdam, Mijn vader is een detective- The Battle, De Hel van ’63Mijn vader is een detective- de wet van 3Mijn vader is een detective, ZomerhitteAlibi, De Scheepsjongen van BontekoeSextet, Het Woeden der gehele wereld, Deuce Bigalow: European Gigolo, Vet HardSimon, 06/05, Oester van Namkee, De Zwarte Meteoor, Lef, Suzy Q en De trip van Teetje.

 

Televisie
Cees was in het najaar van 2018 te zien in het derde seizoen van de AVROTROS-serie Flikken Rotterdam. In het najaar van 2017 was het tweede reeks van de serie te zien op NPO 1.

Daarnaast was hij in 2018 te zien in IN LIMBO – One Night Stand VIII.

Cees had een hoofdrol in het laatste seizoen van de BNNVARA-serie Van God Los.“Rehab” was de vijfde aflevering in de reeks en werd uitgezonden op 16 oktober 2017.

In het voorjaar van 2017 was Cees op de Amerikaanse tv te zien in de serie Hunter Street, de Amerikaanse remake van serie De Ludwigs en was hij te zien in de Videolandserie Suspects.

In 2016 was Cees te zien in De Ludwigs, Dokter Tinus, De Jacht en in het eerste seizoen van de tv-serie Flikken Rotterdam.

Op televisie was hij eerder te zien in tientallen succesvolle series als o.a. Moordvrouw (seizoen 4), Flikken Maastricht (seizoen 10), Danni Lowinski (seizoen II), Van God Los (seizoen II+III ), Levenslied (seizoen I + II), LaptopSeinpost Den Haag, Rembrandt en IkMatroesjka’s 2, Liefde, dank je wel, Keyzer & de Boer Advocaten, Van Speijk, Adriaan, Gooische Vrouwen, Spoorloos Verdwenen, Intensive Care, Koppensneller, Samen, On Stage, De Band, Medea, De Afrekening, Anne Frank: The Whole Story, De Aanklacht, Baantjer, SpangenMeiden van de Wit, Flodder, Unit 13 en Pleidooi.

 

Theater
In het theaterseizoen 2017-2018 was Cees te zien in de voorstelling Achter Het Huis, een toneelversie van Het dagboek van Anne Frank.

In 2017 was Cees te zien in de voorstelling FIFA BLATTER, DE VAL VAN DE VOETBALKEIZER. Een spectaculaire theatrale reconstructie van de ongekende corruptieschandalen rond de wereldvoetbalorganisatie FIFA.

In het theaterseizoen 2015-2016 was Cees te zien in de toneelbewerking Ventoux, naar het boek van Bert Wagendorp. Daarvoor speelde hij ruim 2 jaar de rol van Tim Griek in de succesvolle musical Hij Gelooft In Mij.
In 2014 was hij samen met Eric van Sauers te zien in de voorstelling Als je niet leeft kun je niet scoren en speelde hij in de familievoorstelling van het symfonieorkest Holland Symfonia Piazza dell’Orchestra.

Eerder was hij o.a. te zien in de veteranenmonoloog AF, in de toneelvoorstellingen TsjechovDe MeeuwHeren van de TheeKnielen op een bed Violen, Platonov, Gharb en in de musical de 3 Musketiers. Hij speelde daarnaast in diverse producties van de toneelgezelschappen Ro Theater en het Nationale Toneel.

 

Prijzen
Kreeg voor zijn rol in de film Simon een Gouden Kalf voor Beste Mannelijke Acteur en een Tribeca Award uit handen van Robert de Niro. De film Simon was in 2004 de Nederlandse inzending voor de Oscars. Was genomineerd voor een Gouden Kalf voor zijn rol in de Trip van Teetje.
Ontving een John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in de 3 Musketiers.